Hervormde Gemeente Groenlo

Ds. Reinoud Wentink
Voorstellen Ds. R. Wentink in Groenlose Gids
Geachte gemeenteleden,
Ik stel mij graag aan u voor.
Mijn naam is Reinoud Wentink, ik ben geboren en opgegroeid in Dinxperlo, op ‘Tieltjeshuus’ op het Beggelder, voor de insiders. ‘Tieltjeshuus’ was een gemengd bedrijf, een boerderij met akkerbouw en veeteelt. Het levenslicht zag ik in 1956 als vierde in een warm gezin van zes kinderen. Helaas was mijn vader ziekelijk en veel werk in om de boerderij kwam neer op mijn moeder en op de knecht, die eigenlijk in het gezin was opgenomen.
 Als kinderen kregen wij een christelijke opvoeding met alles wat daarbij hoorde: de (zondags)school, de jeugdclub en catechisatie. Belijdenis doen was min of meer vanzelfsprekend, maar ook een bewuste keuze. Na de Mavo in Dinxperlo en de Havo in Aalten ging ik naar de pedagogische academie ‘Groen van Prinsterer’ in Doetinchem.
Intussen kreeg ik verkering met Meena ter Haar, dochter van een van de predikanten en ‘kleuterjuf’. Na mijn militaire diensttijd kon ik in Zwijndrecht als onderwijzer beginnen. In 1981 trouwden wij gingen in Zwijndrecht wonen. Daar werden Hanneke en Wilbert geboren. In 1987 verhuisden vanwege het werk naar Waspik (N.B.) en 1991 naar Nunspeet. Daar werd in 1994 Diederik geboren. In 1998 verhuisden we naar Apeldoorn, waar ik aan een nieuwe school ging werken.
Intussen had ik de tentamens klassiek talen gehaald en stond ik vanaf 1996 ingeschreven als (deeltijd)student in Utrecht. In 2003 behaalde ik het doctoraalexamen en in 2006 het kerkelijk examen.
In 2008 kwam er een beroep uit Emmer-Compascuum voor 80%, later kwam daar Zwartemeer voor 20% bij.
Intussen zijn onze kinderen uitgevlogen; zij wonen in Apeldoorn, Haaksbergen en Zwolle en zijn we gelukkige grootouders van Jasmijn (6), Daniël (1) en Guus (1).
Meena en ik hopen – na de dienst van verbintenis en intrede op 13 januari in de Jacobskerk in Winterswijk – vanaf begin februari in Winterswijk te wonen. We verheugen ons op goede ontmoetingen en contacten. Te mogen werken in uw midden en in Gods wijngaard beschouw ik als een voorrecht. Gelovig werken en werkend geloven hopen wij zo dienstbaar te mogen zijn in Groenlo en Winterswijk.
ds. Reinoud Wentink

Contact adressen
Predikant: Ds. Reinoud Wentink
Adres: Reggestraat 8, 7103EE Winterswijk.
Tel: 0543-848528, 06-48083418
Email: ds.r.wentink@ziggo.nl